Vějířové brambory

55_12_vejirove_brambory.jpg

8 středně velkých brambor, 40 g másla a máslo na vymazání formy, sůl, pepř, slanina, sýr

Oloupané a osušené brambory nařízneme dosti do hloubky ostrým nožem po celé délce ve vzdálenostech 3 mm, ale nepřekrajujeme je úplně. Nařezané brambory vložíme do máslem vymazané zapékací formy zářezy směrem nahoru, povrch potřeme máslem, osolíme a opepříme. V horké troubě pečeme asi 40 minut dozlatova, přitom je občas znovu potřeme máslem ze dna formy. Před dopečením do zářezů vložíme slaninu střídavě s plátky sýra a dopečeme až se sýr a slanina zapečou. K vějířovým bramborám doporučujeme směs různých druhů hlávkového salátu s octovou nebo jogurtovou zálivkou.

© 2024 === TEST VÚB Havlíčkův Brod === | Přihlásit | Mapa stránek
Web: Crespo | Design: Jiří Trachtulec