Bramborové langoše

60_36_langose.jpg

250 g studených brambor uvařených ve slupce, 400 g hladké mouky, 1 lžička soli, půl kostičky droždí, lžička cukru, 1 dl vlažného mléka (dle potřeby i více), utřený česnek, sýr, kečup

Z droždí, cukru, trošky mouky a mléka uděláme kvásek. Brambory nastrouháme na jemném struhadle, přidáme sůl, mouku, vzejitý kvásek a zbytek mléka a vypracujeme středně tuhé těsto (tím, že jsou tam brambory, tak nám ještě zřídne) a necháme kynout. Pak rozdělíme na bochánky a opět necháme kynout. Rozválené placky smažíme zprudka po obou stranách na oleji. Necháme okapat na ubrousku, potřeme utřeným česnekem smíchaným s vodou a zdobíme kečupem a strouhaným sýrem.

© 2024 === TEST VÚB Havlíčkův Brod === | Přihlásit | Mapa stránek
Web: Crespo | Design: Jiří Trachtulec