Bramborové šišky

69_39_sisky.jpg

500 g brambor, 200 g hrubé mouky, 120 g máku (tvrdého tvarohu), 70 g moučkového cukru, 50 g másla, 1 žloutek, voda, sůl

Omyté brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a nastrouháme na struhadle nebo umeleme. Dáme na vál, osolíme, přidáme žloutek, mouku, podle potřeby vodu a vypracujeme hustější těsto, které necháme 20 minut odpočinout. Potom těsto rozdělíme na několik části a z každé části utvoříme tenký váleček o průměru 1 cm a nakrájíme jej na kousky. Kousky těsta rozválíme na válu posypaném moukou na šišky, které uvaříme ve větším množství osolené vody. Během vaření je občas zamícháme, aby se nepřichytily na dno hrnce. Uvařené šišky vyndáme děrovanou naběračkou, necháme okapat, posypeme mákem nebo nastrouhaným tvrdým tvarohem, cukrem a pokapeme rozpuštěným máslem.

© 2024 === TEST VÚB Havlíčkův Brod === | Přihlásit | Mapa stránek
Web: Crespo | Design: Jiří Trachtulec