V českých zemích pronikly brambory do lidové kuchyně ve 20. a 30. letech 19. století. Nejstarší českou kuchařskou knihou, ve které se brambory objevují, je pravděpodobně „Kniha kuchařská“, vytištěná v Praze u Kateřiny Koniášové v roce 1712. S jídly z brambor se můžeme setkat i v knihách M. D. Rettigové (1785-1845). Dnes můžete najít bezpočetné množství receptů, jejichž základem jsou brambory. Zpravidla jde o různé obměny základních verzí bramborových jídel.
My vám nabízíme tradiční a osvědčené recepty, které se o popularizaci brambor v české kuchyni zasloužily nejvíce. S potřebnými surovinami (vedle brambor) a způsoby přípravy můžete libovolně experimentovat tak, že vyrobíte svůj originální a úspěšný recept. Pokud nám ho zašlete (nejlépe včetně fotografie) a bude se nám líbit, pak ho umístíme i s Vaším jménem v této sekci v části Vaše recepty. Recepty včetně jejich fotografií posílejte na e-mail: recepty@vubhb.cz