Brambory ve slanině

57_32_brambory_slanina.jpg

12 středně velkých brambor (typ A), kmín, 175 g sýru Gouda, pažitka nebo petrželka, sůl, pepř, 12 plátků slaniny, 10 g másla

Brambory omyjeme, ve slupce uvaříme doměkka v osolené a okmínované vodě. Po uvaření slijeme a oloupeme. Necháme vychladnout. Troubu necháme nahřát na 220 °C. Brambory napříč rozkrojíme, vnitřek lehce vydlabeme. Najemno nastrouháme sýr smícháme s omytou a nasekanou pažitkou nebo petrželkou. Lžíci nasekané pažitky odložíme na posypání. Sýrovou směsí naplníme vydlabané brambory. Obě poloviny brambor spojíme a omotáme slaninou. Konce můžeme sepnout párátkem. Naplněné brambory vyrovnáme na plech a na každou položíme plátek másla. Dáme je do vyhřáté trouby a 15 minut pečeme. Hotové brambory posypeme čerstvou pažitkou.

© 2024 === TEST VÚB Havlíčkův Brod === | Přihlásit | Mapa stránek
Web: Crespo | Design: Jiří Trachtulec