Plněný bramborák

62_22_bramborak_zeli.jpg

6 brambor, 200 g kysaného zelí, ½ šálku mléka, 100 g hladké mouky, 2 stroužky česneku, 1 vejce, 150 dkg uzeného masa, podle chuti sůl, drcený kmín, pepř, majoránka, olej na smažení

Brambory oloupeme, omyjeme a nastrouháme na jemném struhadle, osolíme, zalijeme mlékem, přidáme vejce, koření, česnek a zamícháme trochu mouky. Nabereme těsto a na pánvi s horkým tukem rozetřeme na dostatečně velké placky. Bramboráky pečeme po obou stranách dozlatova, až jsou křupavé.

Kyselé zelí propláchneme pod tekoucí vodou, necháme okapat a poté zelí překrájíme na menší kousky a podusíme. Do zelí přidáme uzené maso nakrájené na malé kostičky a ještě chvíli necháme podusit.

Hotové teplé bramboráky plníme teplým kyselým zelím s uzeným masem a hned podáváme.

© 2024 === TEST VÚB Havlíčkův Brod === | Přihlásit | Mapa stránek
Web: Crespo | Design: Jiří Trachtulec