Škubánky

67_41_skubanky.jpg

1 kg brambor, sůl, 350 g hrubé mouky, 150 g másla, tvaroh na strouhání (mák, perník), moučkový cukr

Oloupané brambory uvaříme ve slané vodě do poloměkka. Část vody slijeme, k bramborám přisypeme prosátou mouku a obrácenou vařečkou utvoříme do brambor několik otvorů až na dno, aby unikající pára mohla propařit mouku. Nádobu přikryjeme pokličkou a necháme 10 minut dojít, aby se mouka propařila. Vše rozšťoucháme dohladka. Lžící namočenou v tuku vykrajujeme škubánky. Sypeme podle chuti mákem, strouhaným tvarohem nebo perníkem a cukrem. Mastíme rozpuštěným máslem.

Škubánky lze podávat s osmaženou cibulkou.

© 2024 === TEST VÚB Havlíčkův Brod === | Přihlásit | Mapa stránek
Web: Crespo | Design: Jiří Trachtulec