Bramborové knedlíky

40_15b_bramborovy_knedlik.jpg

1 kg vařených brambor, asi 300 g hrubé mouky,
2 malá nebo 1 velké vejce, sůl

Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a teplé rozmačkáme nebo nastrouháme na vál. Osolíme, do důlku uprostřed rozklepneme vejce, posypeme částí mouky a ručně vypracujeme těsto. Podle potřeby přidáváme mouku. Množství mouky je orientační, záleží na kvalitě brambor. Musí vzniknout hladké husté těsto, ze kterého půjdou vytvarovat knedlíky. Těsto rozdělíme na dvě nebo tři části (podle velikosti hrnce, v němž budeme vařit), z každé vyválíme váleček a uvaříme v páře (asi 20 minut).

© 2024 === TEST VÚB Havlíčkův Brod === | Přihlásit | Mapa stránek
Web: Crespo | Design: Jiří Trachtulec