Bramborové hranolky

37_14_hranolky.jpg

1 kg brambor, olej na smažení, voda, sůl

Oloupané brambory nakrájíme na stejně velké hranolky, zalijeme studenou vodou a necháme 30 minut stát, aby se z nich vyplavil přebytečný škrob. Aby olej při smažení neprskal osušíme je v čisté utěrce. Osušené hranolky vkládáme do rozehřátého oleje a za občasného potřesení nádobou (fritovacím košem), popřípadě mícháním, zvolna smažíme téměř doměkka. Předsmažené je vyjmeme, necháme důkladně okapat a zakryté uchováme v teple. Těsně před samotným podáváním hranolky dosmažíme v rozehřátém tuku dozlatova. Po vyjmutí je necháme okapat, popřípadě rozložíme na papírové ubrousky, aby se zbavily přebytečného tuku. Nakonec je osolíme a ihned servírujeme.

© 2024 === TEST VÚB Havlíčkův Brod === | Přihlásit | Mapa stránek
Web: Crespo | Design: Jiří Trachtulec