Kulajda

28_02a_kulajda.jpg

1 kg brambor, 200 g čerstvých hub, 80 g cibule,
60 g másla nebo rostlinného tuku, 40 g polohrubé mouky, 2 vejce,
0,2 l kysané smetany nebo šlehačky, kopr, bobkový list, kmín, pepř, sůl

Oloupané brambory uvaříme v osolené vodě s kmínem a bobkovým listem. Jemně nasekanou cibuli zpěníme na části másla nebo rostlinného tuku, přidáme nakrájené houby, sůl, pepř, kmín a vše podusíme. Ze zbylého másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme studenou vodou a dobře povaříme. Do povařeného základu přidáme uvařené brambory, podušené houby a uvařená posekaná vejce. Nakonec zjemníme kysanou smetanou, podle chuti osolíme, okyselíme a necháme přejít varem. Do hotového pokrmu přidáme kopr.

© 2024 === TEST VÚB Havlíčkův Brod === | Přihlásit | Mapa stránek
Web: Crespo | Design: Jiří Trachtulec