Brambory - zdravá potravina

Metodický postup pro využití technologie aeroponie při novošlechtění a množení sadby bramboru

102_pi_84_aeroponie_ke_zverejneni.jpg
Kód: PI84 Rok vydání: 2021 Autoři: Ing. Milan Čížek, Ph.D.
Mgr. Zuzana Komárková
Vydal: Výzkumný ústav bramborářský Havlíčkův Brod, s. r. o.,
Dobrovského 2366, CZ-580 01 Havlíčkův Brod.
Vydání první. Náklad: 50 výtisků.
Grafická úprava: Jiří Trachtulec.
Tato metodika Metodický postup pro využití technologie aeroponie při novošlechtění a množení sadby bramboru, byla vytvořena se státní podporou Technologické agentury ČR v rámci projektu TH03010504 „Integrace technologie aeroponie do produkce vybraných zemědělských plodin“ Programu na podporu aplikovaného výzkumu a experimentálního vývoje EPSILON
ISBN 978-80-86940-95-3

Cílem certifikované metodiky je rozšířit mezi odbornou zemědělskou veřejností poznatky o technologii aeroponie a její vhodnosti pro množení sadby bramboru. Technologie aeroponie patří mezi tzv. bezsubstrátové technologie, u kterých se předpokládá v budoucnosti široká využitelnost. Produkce minihlízek bramboru technologií aeroponie je velmi rozšířena v zemích, jako jsou Čína, Jižní Korea, Indie, Irán, Rwanda, Brazílie, Peru, z evropských zemí Turecko, Slovinsko, Polsko, zejména z pohledu vysoké výtěžnosti minihlízek. Cílem metodiky je předat odborné zemědělské veřejnosti poznatky o možnostech jejího využití v podmínkách ČR. V metodice jsou uvedeny výsledky ověřování
technologie a techniky a technických prvků pro použití aeroponie pro množení sadby brambor.

Upozornění: Všechna práva vyhrazena. Obsah stahovaných souborů nesmí být šířen ani použit k dalšímu publikování bez písemného souhlasu vydavatele.

© 2024 === TEST VÚB Havlíčkův Brod === | Přihlásit | Mapa stránek
Web: Crespo | Design: Jiří Trachtulec